3 august 2010

Inceput de poveste

Partea urata a vietii mele am uitat-o. Imi amintesc trecutul doar din ziua cand am ajuns extrem de speriata intr-o casa de oameni si am zbughit-o intr-un colt unde m-am ascuns dupa ceva mare ca sa ma simt in siguranta. De acolo puteam sa supraveghez totul in jur fara sa fiu zarita - cel putin asa credeam, atunci. Mi-era foame dar frica ma impiedica sa ies de acolo ca sa caut ceva de mancare. Se auzeau tot felul de zgomote - asa vorbesc oamenii. Apoi s-a facut liniste si am putut auzi ceva placut, ca o chemare: "pip-pis".
Am tresarit: "Ce-o fi asta?" Nu suna tocmai rau, erau niste sunete blande si calde.
Dar n-am iesit decat mai tarziu, cand credeam ca nu mai e nimeni in preajma. Am indraznit, am pasit sfioasa si am gasit aproape de ascunzatoarea mea o farfurioara plina cu ceva bun, cum nu mai mancasem niciodata. Apoi am gasit apa proaspata...ce binecuvantare!Am prins curaj si n-am mai fugit in ascunzatoare ci am inceput sa cercetez in jurul meu ca si cand as fi fost singura. Simteam, totusi, o prezenta. Am ridicat capul putin si am zarit o vietate mare care incepea cu niste papuci galbeni. M-am trantit iute pe spate si am incercat sa fiu dragalasa...cred ca mi-a iesit!Nu stiu cum am ajuns undeva, sus, pe ceva moale si caldut unde am primit mai multe mangaieri, pe cap, intre urechi, acolo unde ne place noua, pisicutelor, sa fim mangaiate.
Am adormit imediat. M-am trezit printesa, iubita si rasfatata.Taguri: printesa, pernuta, papuci galbeni, ascunzatoare, moale, caldut, pasi, liniste

2 comentarii:

  1. Cred ca amandoua personajele au avut noroc - si printesa, si Papuci Galbeni.

    RăspundețiȘtergere